Cégalapítás Franciaország

A KFTkreátor 2015-től vállalja franciaországi KFT-k alapítását is adószámmal és bankszámlanyitással. A cégalapítás időtartama hozzávetőlegesen 1-4 hetet vesz igénybe adószámkiosztással együtt, és egyszeri kiutazást igényel

Szolgáltatásaink:

- Cégalapítás Franciaországban, EU-s adószámmal

- Székhelyszolgáltatás Párizsban

- Könyvelés

Szükséges okmányok a franciaországi cégalapítás elindításához

1. Személyigazolvány másolat

2. Lakcímkártya másolat

3. Tevékenységek megjelölése

4. Új cég esetén cégnevek

A francia cégalapítás költségei

Új KFT (S.A.R.L.) alapítása 3.000 Euro + Székhely díj

Székhely díj 500 Euró

Könyvelési díj havi 150 EurótólA francia Korlátolt Felelősségű Társaság alapításához elegendő egyetlenegy személy is, aki tulajdonosa és ügyvezetője lesz a gazdasági társaságnak. A S.A.R.L minimális törzstőkéje 1 euró, ami az alapító okirat aláírásának a napján a cég bankszámláján elhelyezendő. A cég megalapításához az ügyvezetőnek, és tulajdonosnak ki kell utazniuk Párizsba, ahol kollégánk segítségével egyablakos ügyintézési rendszerben lebonyolítható a cég bejegyeztetése. A gazdasági társaságoknak rendelkezniük kell bejegyzett székhellyel is Franciaországban, amit irodánk biztosít ügyfeleinek. A cégbejegyzési kérelem benyújtása után munkatársunk elkíséri ügyfeleinket a bankba, ahol megnyitják az alakuló vállalkozás bankszámláját, és az ügyvezető befizeti az 1 eurós társasági tőkét. Javasolt azonban ennél több pénzt elhelyezni a számlán, nehogy az összeg alacsony volta miatt a bankok megtagadják a számla megnyitását.

A KFT bejegyzése pár nap alatt megvalósul, s ha kollégánk kézhez kapja a Végzést, akkor beadja a kérvényt az adóhivatalhoz a közösségi adószám kiosztására, melyre 1-2 hetet kell várni, jobb esetben azonban pár nap alatt is regisztrálható az EU-s adószám. A vállalkozók attól a pillanattól kezdve folytathatnak uniós kereskedelmet ÁFA-mentesen, amikor az FR előjelű adószám megjelenik az egységes európai adatbázisban.

Irodánk megfelelő szaktudással rendelkező könyvelőt is ajánl ügyfeleinek, aki elvégzi majd a bevallások leadását az adóhivatalnál, a franciaországi könyvelőnk azonban csak franciául és angolul beszél, tehát a kommunikáció csakis ezen nyelveken történik .

A társasági adó Franciaországban viszonylag magas, 15% illetve 33%-os adókulccsal terhelik a cégek nyereségét, az ÁFA-kulcs 19.6%, viszont létezik csökkentett, 5.5%-os ÁFA-kulcs is a kedvezményezett termékekre és szolgáltatásokra. A személyi jövedelemadó sávosan emelkedik, bizonyos esetekben elérheti a 49%-ot. A társasági adókulcs abban az esetben 15%, ha a vállalkozás tiszta nyeresége nem éri el a 38.120 Eurót, és árbevétele nem haladja meg a 7.5 millió eurót, továbbá a tulajdonosi elosztás tekintetében a társaságnak legalább 75%-a magánszemély tulajdonában van.

Franciaországról röviden

Franciaország Európa egyik legnagyobb állama, és meghatározó gazdasága, közel 640 ezer km2 területtel és 65 millió lakossal. Északon Luxemburg és Belgium határolja, keleti szomszédai közé Németország, Svájc és Olaszország tartozik, délen pedig Spanyolországgal valamint a mini-állammal Andorrával vannak közös határai. Franciaország partjait több tenger, óceán is mossa, így legnagyobb parti szakasza az Atlanti Óceánra néz, északon az Északi Tenger, dél-keleten pedig a Földközi Tengerre nyílik remek kilátás. Fővárosa és egyben leglátogatottabb városa Párizs, ami nem csupán a turistáknak kínál megszámlálhatatlan látnivalót, hanem a befektetők számára is ideális helyszín, hiszen közel 3 millió lakosa, és a pezsgő üzleti élet vonzó gazdasági központtá emelik. A fővárost és az ország nagyobb városait repülővel bárhonnan könnyen meg lehet közelíteni. Az ország hivatalos nyelve a francia, de az üzleti világban elterjedt az angol is, ritkábban németül is beszélő vállalkozókkal is lehet itt találkozni. Az ország hivatalos fizetőeszköze 2002 óta az Euró.

Az aktuális statisztikai adatok szerint Franciaország a GDP alapján a benne van az első tízben a világgazdasági toplistában. A 2008-as válságot követően azonban lassulni kezdett a gazdasági növekedés, jelen pillanatban 10% körüli az országban a munkanélküliség, az államadóssági ráta pedig meghaladja a 90%-ot, holott az Európai Bizottság csupán 60%-ot engedélyez.

.