Cégalapítás Szerbia

Megbízhatja irodánkat szerbiai cégalapítással is, a szerb cégalapítás mindössze egy hetet vesz igénybe, s ügyfeleink már egy héttel az aláírás után egy teljesértéku, adószámmal és bankszámlával rendelkezo szerb vállalkozás birtokába kerülhetnek.

 

Cégalapítás folyamata Szerbiában

Ügyfeleinknek Újvidékre , a röszkei határátkelotol 80, Szegedtol 100 km távolságra kell kiutazniuk, ahol a helyi közjegyzo elott aláírják a cégalapítási okmányokat, elhelyezik egy helyi bankban a törzstokét, és irodánk munkatársai egy hét alatt a meghatalmazásokkal létrehozzák a megrendelok szerb vállalkozását. 

Szerbiában is a legnépszerubb, és legegyszerubben megalapítható vállalkozási forma a Korlátolt Felelosségu Társaság, azaz DOO, melynek minimális alaptokéje hozzávetolegesen 500 eurót, amit az alapításkor el kell helyezni a cég törzstoke számláján, majd ez az összeg kiveheto, és felhasználható a muködtetés céljával. Egy szerb KFT-t alapíthat akár egy magán- vagy jogi személy is, ha magánszemély alapítja a gazdasági társaságot, akkor a következo dokumentumokra lesz szükség:

1. Útlevél másolata

2. Lakcímkártya másolata

3. Tevékenységek megjelölése

4. Cégnevek megadása

                                   Cégalapítás költségei Szerbiában


- Cégalapítás 1.000 Euró, + 1 Év Székhely díj 450 EUR

- Törzstoke kb 500 Euró

Adózás Szerbiában

Szerbiában a társasági adó mértéke 10%

ÁFA-kulcs 20%, csökkentett ÁFA 8% (pl. élelmiszerekre, stb.)

SZJA-kulcs 20%, a munkabér személyi jövedelem adója 12%


Szerbia szabadkereskedelmi megállapodást kötött 2000-ben Oroszországgal, melynek keretében vámmentes kereskedelmet folytathat a két állam. Eme megállapodás értelmében a termékek nagy része vámmentes, a kevés kivételre pedig alacsony vámtarifa érvényes. Szerbia évek óta tagja a CEFTA-nak, mely egyezmény a keleti blokk államai között létrejött politikai-gazdasági megállapodás, tagjai Macedónia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Horvátország, Moldova, Albánia, Koszovó. Korábban más Közép-Keleti EU-s államok is tagjai voltak a CEFTA-nak, ám az Európai Unióba való belépésükkör kiléptek belole. A CEFTA tagállamok között jelentos és élénk gazdasági kapcsolat él, az egyezményt ratifikálók több milliárd euró értékben importálnak és exportálnak a szomszédos országokból/országokba. Habár Törökország nem tagja a CEFTA-nak, Szerbia és Törökország eros gazdasági kapcsolatot ápol, jelentos az árucsereforgalom ezen államok között is. Ugyanakkor az EFTA-nak is tagja Szerbia, melyben olyan tagállamok találhatók, mint Izland, Svájc, Liechtenstein és Norvégia. Ezen megállapodás értelmében számos termékre (szolgáltatásra nem) megszunik, vagy jelentosen csökken a vámtarifa.
KFT-t, más gazdasági társaságot alapítván Szerbiában tehát elérhetové válik számunkra nem csupán a szerbiai fogyasztóréteg, hanem az a több mint kétszázmilliós csoport is azokban a más államokban, amelyekkel szabad kereskedelmi egyezményt kötött az ország.

Szerbiában jelentos adóengedményben és támogatásban részesülnek a befektetok is. A komoly tokét Szerbiába mozgatók számára rentábilis lépés lehet a Szerbia felé való nyitás.

Irodánk Újvidéken kínál cégalapítást, mely város Újvidék után a vajdasági térség második legnépesebb városa a maga közel 100 ezer lakosával. Száz esztendovel ezelott a szabadkai magyar populáció majdnem elérte a kétharmados arányt, mára azonban ez az arány jelentosen lecsökkent. A teljes Vajdaság lakossága mintegy 2 millió fore teheto, melynek mindössze 15%-a magyarajkú, magyar nemzetiségu.


Szerbia Dél-kelet Európában fekszik, hivatalos megnevezése Szerbia Köztársaság. 2005 óta független állam, 2009-ben kérte a szerb kormány az Európai Unióhoz való csatlakozást, és 2012 óta hivatalos tagjelöltté is vált az állam. Egyelore elore nem látható, mikor csatlakozik majd az Európai Közösséghez. Hivatalos pénzneme a dínár, amelyet 100 a 1-hez arányban váltanak az euróval szemben. Az ország népessége meghaladja a 7 millió fot, melybol 1.6 millió a fovárosban, Belgrádban él. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a populáció fele városokban él.


Cégalapítás Szerbiában

.