Cégalapítás a Cseh Köztársaságban

Cseh cégalapítás, illetve Ready-Made kész cégek megvásárlása a KFTkreátornál. Forduljon magyarul is beszélő kollégáinkhoz, ha cégalapítást tervez Csehországban. A KFTkreátor a lennebb felsorolt szolgáltatásaival várja ügyfeleit Prágában, vagy heti egy alkalommal a szlovákiai Komárno-ban is:

- Cégalapítás Csehországban

- EU-s Adószámmal rendelkező eladó cégek értékesítése

- Bankszámlanyitás

- EU-s Adószám ügyintézés

- Székhelyszolgáltatás Prágában

Cégalapítás Csehországban: a folyamat

Jelenleg a megszigorított ÁFA-regisztráció miatt ideiglenesen 5.500 Eurós vételi áron kínálunk megvételre teljes ÁFA-körös, érvényes EU-s adószámmal rendelkező kész cseh cégeket.

Csehországban az utóbbi években megnehezítette a cseh adóhatóság a Közösségi Adószám kiosztását, ezért irodánknak egy áthidaló megoldást kellett találnia arra, hogy segítse a magyar befektetői réteget csehországi vállalkozásának meggyorsításában, így irodánk folyamatosan újabb és újabb cégeket alapít azért, hogy miután azok részére megszereztük a szükséges EU-s számot, továbbértékesíthessük azokat. Természetesen akik ragaszkodnak egy általuk alapított új cégnek, azoknak szívesen megalapítjuk Korlátolt Felelősségű Társaságukat, ám mielőtt belevágnánk az alapítási procedúrába, érdemes számba venni azt a tényezőt, hogy 4-8 hónapot is igénybe vehet, amíg a csehországi APEH kiosztja az újonnan alakult cég részére a Közösségi Adószámot. Ismét, akárcsak a német cég esetében, nem tulzás kijelenteni, hogy tízezrek foroghatnak kockán euróban, ha a vállalkozók nem tudnak rövid időn belül belevágni az üzleti tevékenységbe, ezért alternatív megoldásként javasoljuk megrendelőinknek egy meglévő, általunk alapított, GARANCIALEVÉLLEL rendelkező cég megvásárlását, amelyik már rendelkezik az Unión belüli ÁFA-mentes számlázáshoz alapfeltételként megszabott Közösségi Adószámmal. Vásároljanak tőlünk garancialeveles vállalkozást, KFT-t, és az aláírástól számított két-három héten belül az új tulajdonos nevére kerül a KFT, s az Uniós Adószám is, így az új tulajdonos már megkezdheti tevékenységét a céggel, és kiállíthat ÁFA-mentes számlákat is más uniós tagállamokban jegyzett vállalkozások felé, vagy azoktól vásárolhat terméteket ÁFA-mentesen.

Az átfutási ideje a cégátvételnek legkevesebb 2 hét, ám vannak esetek, ímikor akár 3 hétbe is beletelik, amíg a hivatalok jegyzik az új tulajdonost, ügyvezetőt. Ezért szíves türelmüket kérjük ügyfeleinknek.

Adózás Csehországban

Csehországban a társasági adó 19%, azaz magasabb, mint Magyarországon, az ÁFA viszont sokkal alacsonyabb, mint idehaza, vagyis mindössze 20% ÁFA-val kell számoljanak a vállalkozások.

A cégalapítás feltételei Csehországban

Csehországban a cégalapítás folyamata és feltételei nagyjából megegyeznek az Európai Unió által foganatosított direktíváknak. Itt is alapíthatnak vállalkozást külföldiek is, már európai tagállamok polgárai is létrehozhatnak itt céget, ha megfelelnek az általánosan támasztott követelményeknek. A legalapvetőbb feltétele annak, hogy vállalkozástulajdonos, vagy ügyvezető lehessen valaki az, hogy az illető magánszemélynek büntetlen előéletűnek kell lennie. Éppen ezért minden magánszemély esetében friss erkölcsi igazolást kér a cégbíróság, mielőtt bejegyzi azt a személyt a vállalkozás tulajdonosaként, ügyvezetőjeként. Megrendelőinknek tehát ki kell venniük a magyar hatóságoktól egy erkölcsi bizonyítványt, mielőtt belevágnak a cégalapításba/cégvásárlásba Csehországban. A magyar hatóságok magyar nyelven adják ki az erkölcsi igazolást, ezért kérjük ügyfeleinket, hogy fordíttassák le ezt cseh, szlovák, vagy angol nyelvre.

Cseh cégalapításhoz szükséges okmányok:

1. Személyigazolvány másolata

2. Lakcímkártya másolata

3. TEÁOR-számok

4. Erkölcsi igazolás lefordítva cseh, szlovák vagy angol nyelvre

Irodánknak szkennelve előre küldjék el ezeket az okmányokat/adatokat, és mi előkészítjük a cégalapítást egy előre egyeztetett időpontra. Ügyfeleinknek lehetőségük nyílik arra is, hogy akár a szlovák-magyar határhoz közel írják alá a cseh cégalapításhoz, vagy cégvásárláshoz szükséges aktákat, hiszen jogász kollégánk heti egy alkalommal leutazik Komáromba, hogy kiszolgálja a magyar ügyfeleket. A megrendelőknek a közjegyző előtt kell aláírniuk néhány okmány, mint nyilatkozatokat, meghatalmazásokat, társasági szerződést, amivel kollégánk véghez tudja vinni a cégalapítást, vagy a cégmódosítást. Aláírástól számítva olyan 2-3 hét múlva kerül a megvásárolt KFT a vevő nevére, s attól a pillanattól kezdődően, hogy a cégbíróság bejegyezte az új tulajdonost a cégjegyzékbe, az már kiállíthatja számláit.

Irodánk természetesen székhellyel is az ügyfelek rendelkezésére áll, székhelyszolgáltatásunk keretében prágai címeket tudunk biztosítani a megrendelőknek. Ha külön igénye van atekintetben, hogy Prága melyik kerületében szeretné vállalkozását bejegyeztetni, akkor ezt előre jelezze ügyintézőnk felé. A cseh cégek megvásárlása esetén ha cégnevet is szeretne módosítani, akkor ez további 240 euró pluszköltség, hiszen a cégnév módosítása ilyen költséggel jár. Ezt is jelezniük kell ügyfeleinknek előre, ha ez a szándékuk.

Mihelyst bejegyezték a céget, vagy az új tulajdonost, munkatársunk értesíti az ügyfeleket, és a cégtulajdonosoknak, ügyvezetőnek ki kell utaznia ekkor Csehországba a bankszámla átírása végett. Ehhez nem kell feltétlenül Prágába utazniuk az ügyfeleknek, tetszés szerint egy határhoz közeli bankban is elintézhetik a bankszámla átírását, amely egy kétürás procedúra.

Természetesen minden csehországi bank rendelkezik online banki szolgáltatással, és különböző valutanemekben nyitható ezekben folyószámla, az eurón kívül más pénznemet is választhatnak ügyfeleink. Az internetes banki felület minden bankban elérhető angol nyelven. Irodánk könyvelőt is tud javasolni, aki majd elvégzi a szükséges bevallásokat, a könyvelőink azonban csak angolul beszélnek.

Más országok, ahol még cégét megalapíthatjuk

Cégalapítás Romániában

Cégalapítás Lengyelországban

Kész szlovák cégek

Cégalapítás Németorszégban

Offshore Cégalapítás Málta

Csehország Cégalapítás

Szerbiai KFT alapítás, Cégalapítás

Cégalapítás Horvátország, Zágráb

Belgiumi Cégalapítás

cseh cégalapítás

.