Tengerparti Nyaralók

Tengerpartra néző nyaralók tucatjai kínálatunkban kedvező áron.

Read More

Ingatlanbefektetés

ÚJ: HOTELEK, Panziók, és egyéb remek befektetési lehetőségek.

Read More

Apartmanok / Lakások

Vásároljon apartmant, lakást az Adrián. Válasszon széles kínálatunkból.

Read More

Luxus különlegességek

Valami különlegesre vágyik? Tekintse meg felsőkategóriás ajánlatainkat.

Read More

Horvátországi tengerparti ingatlanok közvetítése

Dalmácia szívében (Makarska) található ingatlanügynökségünk kiszolgálja mindazon magyarországi érdeklődő réteget, akik befektetési, vagy egyéb céllal főképpen eladó horvát tengerparti ingatlanok megvásárlását tűzték ki célul. Irodánk munkatársai beszélik mind a magyar, mind a horvát nyelvet, és folyton kutatják az értékesítésre kínált legjobb ajánlatokat, melyeket az ügyfeleink igényeinek és elvárásainak az ismeretében felkínálunk, majd megmutatunk megrendelőinknek.

2009 február 1-jével hatályba lépett az új ingatlantörvény, melynek értelmében bármely Európai Uniós tagállambeli állampolgár vásárolhat lakóingatlant, nyaralót Horvátországban a korábban szükséges minisztériumi beleegyezés nélkül. Ugyanez vonatkozik a jogi személyekre is, ami azt jelenti, hogy akár egy gazdasági társaság is tulajdonosa lehet egy horvát ingatlannak, legyen az akár más uniós állambeli vállalkozás, amely létrehozván egy leányvállalatot Horvátországban megvásárolhatja a kiválasztott ingatlant. A hatályos törvények értelmében ezen rendelkezés csakis a lakóingatlanokra vonatkozik, termőföldet, vagy erdőt, illetve ipari építményeket továbbra is csak minisztériumi engedéllyel rendelkezők vásárolhatnak.

Az utóbbi években jelentős mértékben megnövekedett a Magyarországról Horvátországba áramló tőke, főképpen Horvátország EU-s csatlakozása után egyre több magyar állampolgár szerzett ingatlant az újonnan csatlakozott államban. Irodánk ügyfélköre mindinkább a horvát tengerparti ingatlanokat részesíti előnyben, ezek közül is a dalmát régióban található lakások, házak a keresettebbek, lehetőleg tengerre néző fekvéssel, ám roppant nagy érdeklődésre tartanak számot a félszigeteken, vagy kisebb szigeteken épített nyaralók is, melyek valódi csemegének számítanak az ingatlanos és turisztikai berkekben. A KFTkreátor nem csupán a megfelelő ingatlan felkutatásában segít ügyfeleinek, hanem a bürokratikus intézkedésben is támogatjuk a házvásárlókat, és az előzetes óvintézkedéseket is megtesszük, ami annyit tesz, hogy a földhivataltól lekérjük az ingatlan telekkönyvi kivonatát, hogy leellenőrizzük, hogy az eladásra kínált lakás, nyaraló rendelkezik minden szükséges engedéllyel, tisztázottak annak tulajdoni viszonyai, és minden további nélkül átírható a vevőre.

Eladó tengerparti ingatlanok az Adrián

Az európai ingatlanpiac, főképpen a tengerparti ingatlanok piacát illetően az egyik legvonzóbb célpont a magyar befektetők, és pihennivágyók számára Horvátország, annak is inkább a dalmáciai része, de sokan vásárolnak tengerparti nyaralókat az északi féltekén is, hiszen Magyarországról nagyon könnyen és gyorsan, mindössze pár óra alatt megközelíthető ez a partszakasz, ugyanis Budapesttől autópálya vezet le eddig, s innen szintén könnyűszerrel tovább lehet utazni a dalmát régió fele. A külföldi tulajdonú vásárlások esetében a hangsúly mindinkább eltolódik a tengerparti zónára, hiszen Horvátország mindinkább gyönyörű tájairól, festői szépségű partszakaszairól, lenyűgöző üdülőhelyeiről, egyszóval kiemelkedően teljesítő turizmusáról híres. Akik horvátországi eladó ingatlanokat keresnek, azok az itteni eladó tengerparti ingatlanok közül választanak maguknak vagy befektetési, vagy személyes céllal. A homokos tengerpart kedvelőit Dalmáciába csábítjuk, hiszen itt sokkal több a homokkal borított partszakasz, mint az isztriai részen, illetve a Kvarner öbölben, habár itt is találhatunk számos olyan üdülőhelyet, melyek strandjait nem sziklák és kavicsok barázdálják, hanem a selymes homokdüne simogatja a fürdőzők talpát. Eladó hotelek Horvátországban a KFTkreátortól, s ha eladó horvát szigetet keres, akkor kattintson a linkre!

Az ingatlanszakma szakértői szerint ha ingatlanba fektetünk be, akkor a következő kérdéseket mindeképpen fel kell tennünk a vételi szerződés aláírása, sőt már az ingatlan felkutatásának a megkezdése előtt:

1. Hol található a szóban forgó ingatlan?
2. Milyen értéknövekedés várható a kiszemelt régióban?
3. Milyen célközönségnek adható bérbe az ingatlan?
4. Milyen távolságra van a tulajdonos állandó lakhelyétől?
5. Milyen korszerűsítéseket, befektetéseket készülnek megvalósítani a közvetlen közelben?
6. Ha turistaövezetről van szó, akkor milyen arányú a vendégek fluktuációja a zónában?
7. Milyen éghajlati övben található az ingatlan?

Irodánk azonban nem csupán jövedelemforrásként, egyszeri ügyfélként tekint az érdeklődőkre, hanem szem előtt tartva azok elvárásait és igényeit, segítünk a legmegfelelőbb döntés meghozatalában azáltal, hogy több éves szakmai tapasztalatunkkal a kliensek szolgálatába állítjuk, és helyismeretünknek, valamint hatékony elemzési módszereinknek köszönhetően pontos és világos kiértékelést nyújtunk az ingatlanbefektetőknek.

Horvátországi tengerparti ingatlan árak

És most ejtsünk néhány szót az árakról is, miután bebarangoltuk Isztria és Dalmácia tájait. Vásárlás előtt érdemes tisztában lenni az ingatlan árakkal, azok aktuális szintjével, esetleg múltbéli, s prognosztizálható alakulásával.

Aktuálisan horvát tengerparti ingatlant 2-3.000 eurós négyzetméter átlagáron lehet vásárolni, tegyük hozzá, hogy helyszíntől függően emelkedhetnek, vagy mérsékelten csökkenhetnek az árak. Ha a kiemelt turista központokban szeretnénk házat vásárolni, mint például Splitben, vagy Dubrovnikban, akkor akár 4-6 ezer eurós m2 árral is számolhatunk, főleg az újépítésű házak, apartmanok választékában. A kisebb. ám festői szépségű Makarska riviérán már integrálódhat a vásárló a fentebb megadott 2-3 ezer eurós m2 érték közé, a valamivel távolabbi helyeken pedig ennél kedvezőbb áron is kapható már szép lakás.

A 2008-as válság hatással volt a horvát ingatlanpiacra is, amely a 2013-ig terjedő időszakig igen csak megsínylette a recessziót. Ezen periódusban jelentős mértékben mérséklődtek az árak, a 2013 júliusi uniós csatlakozást megelőzően azonban ismét felfelé kezdtek ívelni az adriai ingatlanárak, ami jelen pillanatban is emelkedő statisztikát mutat, köszönhetően a gazdasági helyzet helyrebillenésének, az ingatlantípusú befektetések növekedésének, a banki konszolidációnak, a hitelek megindulásának.

Értékelje az oldalt