Miért ne töltené szabad idejét saját privát szigetén? Ha dédelgetett álma volt, hogy egy saját kis földdarabbal rendelkezzen a Földközi tengeren, akkor ideje a tettek mezejére lépni, hogy megtalálja álmai szigetét!

Mennyibe is kerül egy sziget?

A kérdésre nem lehet egyértelmű választ adni, mert nagyon nagy intervallumok között mozognak az árak. Ha egy eladó görög szigetről beszélünk, akkor itt millió eurós nagyságrendekről van szó, a legolcsóbb görög sziget árcédulájára is 3 millió Euró van biggyesztve. Az árak pedig csak ennél magasabbak lehetnek, hiszen a jelenleg kínált legdrágább szigetért nem kevesebbet kell fizetni, mint 50 millió Euró! Azonban még mindig nem ez a legmagasabb összeg, amit görög szigetért fizettek, hiszen 2013-ban az AS Monaco futball csapat tulajdonosa, az orosz milliárdos Dmitrij Ribolovljev 100 millió eurót fizetett az Onasszisz-örökös Athinának a Skorpiók szigetéért, hogy boldoggá tegye egyetlen lányát egy hozzá méltó ajándékkal…

A már korábban említett 3 milliós vételáron megszerezhető tengeri földdarab tulajdonképpen a Lihnari-félsziget, amelyen pár színvonalas épület is található, saját út és vízhálózattal rendelkezik, tehát egy igazi kis paradicsom a Jón-tengeren.

Eladó Görög Sziget féláron

A 3 milló eurónak sokszorosába kerül azonban Omfori szigete, amelyért 50 millió eurót kell leszurkolni. Azonban figyelembe kell vennünk, hogy mit is kapunk a pénzünkért, hiszen ez egy közel 50 hektáros birtok a Jón-tengeren Kefalónia közelségében. Infrastruktúrája fejleszthető, igaz, csak egy épület árválkodik rajta, de az illetékes hatósági adatok szerint a sziget 20%-a beépíthető, így igazi kis turistaparadicsommá, vagy egy idilli privátbirtokká alakítható. Omfori néhol gyöngyfehér sziklákkal tűzdelt homokos strandjai lehetőséget biztosítanak a nyugodt, ám vízi élményekben gazdag kikapcsolódásra köszönhetően a türkizkék tengervíznek, amely lágyan körülöleli az úsznivágyókat. Azt hiszem, ezek után bárki kedvet kapna Omfori szigetéhez, már csak a vételár előteremtésén kell törnünk a fekünket 😀

eladó a görög omfori sziget

Ha valakit tehát hatalmába kerített a Jacques Cousteau-életérzés, akkor engedni kell a tengeri világ hívásának, és keressünk egy lakatlan szigetet, amelyen hódolni tudunk szenvedélyünknek. Még csak nem is kell feltétlenül Cousteau-féle óceanográfiai kutatásokat végeznünk, megteszi egy kis henye heverészés is egy idilli tengeri oázison, ahol senki más nem zavarhatja meg a nyugalmunkat, csak azok, akiket magunkkal viszünk oda.

Elképzelte már valaha, hogy egy kis sziget tulajdonlapján az Ön neve áll? Biztosan! Ha Ön ezt a weboldalt böngészi, akkor már belépett a megvalósítás első fázisába, amire ideális esetben a tettrekészség sarkallta, s remélhetőleg meg sem áll addig, amíg meg nem találja azt a kis tengeri mennyországot, ahol elérheti azt a gyermekkori katarzist, ami után mindig is vágyakozott.

Most lehetőség van tucatnyi eladó görög sziget közül válogatni, hiszen a mintegy hatezer szigettel rendelkező hellén állam az elmúlt években számos tengeri kincsét bocsátotta áruba annak érdekében, hogy csökkentse az államadósságot a remélt extrabevételekből. Igaz, sokan az ország kiárusításaként fogják fel a szigetek értékesítésének a tervét, s finomkodás nélkül hazaárulónak titulálják azokat, akik megengedik, hogy a külföldi tőke rátehesse a kezét a Földközi tenger eme ritka gyöngyszemeire.