Ha Ön befektetés céljával keres ingatlant Görögországban, Korfun és környékén, akkor tekintse meg irodánk ajánlatait. Cégünk közvetít apartmanházakat, panziókat, hoteleket, melyek alkalmasak a bérbeadásra, így a vásárló rövid időn belül beindíthatja Görögországban pénztermelő ingatlanos vállalkozását.

Miért éri meg Görögországban ingatlant vásárolni? Azért mert az elmúlt egy évtizedben tetemes árcsökkenés ment végbe a hellén ingatlanpiacon, és jelen pillanatban a valós érték alatt lehet hozzájutni a legkiválóbb ingatlanokhoz is. Míg európaszerte a lakásárak jelentős növekedését tapasztalni, addig Görögországban visszaestek az árak. Nagy számban vásárolnak külföldiek ingatlant a tengerparti térségben, sok brit, német, francia és török állampolgár szerzett lakóingatlant az elmúlt években itt, mivel fdelfedezték a térségben rejlő óriási lehetőségeket. Habár az előzőleg említett népcsoportokhoz képest elenyésző a magyar befektetők száma, mégis több száz olyan magyar van, aki rendelkezik görögországi lakással, nyaralóval. Kedvelt kirándulóhelye a magyaroknak például Korfu és környéke, s itt több tucat hazánkbeli telepedett már meg. Több magyar panzió, és apartmantulajdonos is megtalálta a számításait Korfun, és sikeresen üzemeltetik apartmanjaikat, melyek kedvelt célpontjai hazánk szülötteinek.

Mindazonáltal, hogy 43%-al estek vissza átlagosan a görög ingatlanárak, a jó helyen lévő modern, felújított, vagy újépítésű házak esetében csupán 15-25%-os árcsökkenés tapasztalható az elmúlt években. Érthető is a jobb ingatlanok mérsékelt árcsökkenése, hiszen egy szárazföldi régi kőház négyzetméterárát nem lehet összehasonlítani egy kedvelt kirándulóhelyen lévő parti villáéval. Mindent összevetve azonban jelentős árkülönbségek tapasztalhatók az európai tengerparti házak terén a görög ingatlanok javára. Sok esetben egy ugyanolyan minőségű és felszereltségű parti apartman, vagy nyaraló kétszer annyiba kerül Horvátországban, mint Görögországban.

S ha már befektetésről van szó, akkor érdemes tisztában lenni az ingatlanvásárlással kapcsolatos kiadásokkal is, amelyek a vételáron túlmenően a vevőt terhelik. Ilyenek például az ingatlanadó, melynek mértéke 3% (2014 előtt ez az összeg 10% volt!), közjegyzői költség kb 2%, telekönyvi bejegyzés 0,5%, ügyvédi költség 1%, s ha közvetítőn keresztül jutott az ingatlanhoz a befektető, akkor további kb 4%-kal kell számolni.

Nem elhanyagolható tényező, hogy pár éve a görög állam meghirdette az úgynevezett Golden Real Estate Visa programját, melynek lényege, hogy egy legkevesebb negyedmillió eurós ingatlanbefektetés esetén állandó görögországi tartózkodási engedélyt kapnak a vásárlók. Ez ugyan az EU-s állampolgárok vásárlásait kevésbé befolyásolja, azonban megnövelte az utóbbi években a kínai, orosz és török vevők érdeklődését. Nem véletlen azonban a negyedmilliós értékhatár sem, ugyanis ez az az összeg, amiért már megszerezhető egy élhető, minőségi ingatlan egy jobb környéken. Senki sem akarná ugyanis, hogy a húszezres romházak vásárlói lepjék el Görögországot.