A KFTkreátor csapata horvát szigetek megvásárlásában is segítséget nyújt az érdeklődőknek. Forduljon hozzánk, ha eladó horvátországi szigetet keres az Adria partjaihoz közel.

Horvátország az Adria egyik legpompásabb és leglátogatottabb országa, magyarok százezrei indulnak útnak minden évben, hogy eltöltsenek itt pár napot, vagy hetet. Nem csoda tehát, ha a turistáknak megfordul a fejükben ittartózkodásuk ideje alatt, hogy akár egy saját privát sziget tulajdonosaivá is válhatnának. Az Adria közelsége teszi olyan vonzóvá Horvátországot a magyarok szemében, hiszen Budapestről mindössze pár óra alatt elérhető a tengerpart, onnan pedig egy yachttal elegánsan tovább utazhatnak a pihenni vágyók saját privát szigetükre.

                 Mennyiért lehet megvásárolni egy szigetet?

Az árak tekintetében viszonylag nagy eltérések vannak, hiszen számtalan olyan szempont van, ami alapján megvizsgálva nő, vagy éppen csökken az ára egy tengeri oázisnak.

Alapjában véve azonban millió eurós nagyságrendben kell gondolkozniuk azoknak, akik egy idilli kis szárazulatra vágynak, melynek tulajdonlapján az ő nevük díszeleg. Egy saját sziget megvásárlása lehet átlag ember álma is, azonban csak azok tudják megvalósítani, akik átlag fölötti anyagi lehetőségekkel rendelkeznek. Ha körülnézünk a szigeteket közvetítő oldalak listáin, akkor láthatjuk ugyan, hogy 50-100.000 dollárért is találni kisebb földdarabokat, azonban az ilyen olcsó szigetek földrajzilag olyan távol esnek szép magyar hazánktól, hogy többnapos repülőúttal lesznek csak elérhetők, s ugyanakkor több millió forintba fog kerülni az oda- és visszautunk. Ha pedig a közelben, például az adriai tengeren, esetleg a jón tengeren szeretnénk egy kisebb-nagyobb szigetecskét, akkor annak árcéduláján több millió euró fog állni.

                         Hogyan válasszuki ki a megvásárolandó szigetet?

Ha kezdők vagyunk a szigetvásárlásban, akkor érdemes néhány nagyon fontos tényezőt alaposan megvizsgálnunk, hogy meghozhassuk a legmegfelelőbb döntést. S nagy az esély rá, hogy nem már több szigettel rendelkező vásárlók vagyunk, mint Richard Branson vagy Johnny Depp, akik a sokadik tengeri oázisuk adásvételi szerződését már rutinosan írták alá…

Ha kiszemeltük már azt az adriai gyöngyszemet, amelyen el tudjuk képzelni a nyarainkat, akkor mindenképpen gondolkodjunk el a következő kérdéseken:

  1. Édesvízkészlet fellelhető-e a szigeten?
  2. Igényeink szerinti lakóépület található-e a szárazulaton?
  3. Megoldott-e az energiaellátás?
  4. Milyen (védett) növény- illetve állatfajok vannak a kiszemelt területen?
  5. Milyen távolságra található a sziget a szárazföldtől? A szigeten amennyiben szükséges, vannak-e utak?

Nos, ha ezen kérdéseket tisztáztuk, és az összkép pozitív, akkor nincs más hátra mint időpontot egyeztetni a közjegyzővel a sziget átírásának a lebonyolítására.

Van még egy nagyon fontos kérdés, ami kimaradt a fenti felsorolásból, mégpedig az, hogy:

      – Kísértetjárta-e a kiszemelt sziget?

Felfoghatjuk ironikusan is ezt a kérdést, azonban az adriai tengeren, Dubrovnik városától nem messze található egy kisebb tengeri földdarab, Daksa szigete, melyet már régóta eladásra kínálnak, s időről-időre csökkentik annak vételárát, hogy megmozgassák a potenciális érdeklődők  fantáziáját, és vásárlásra ösztönözzék a befektetőket, akik a jelenlegi mindössze 2 millió eurós vételár ellenében (korábban 5 millióért hirdették) tekintsenek el a szigeten barangoló kísértetektől. A sziget tragikus története a második világháború utáni időszakban leledzik, amikor mindenféle hivatalos per nélkül kivégeztek itt több tucat nácinak bélyegzett embert, s azok tetemeit a végső tisztesség megadása nélkül otthagyták a parton. Állítólag ezen lemészárolt személyek kísértetei azóta is békétlenül járnak fel-alá a lakaltan szigeten.

A fentebbi sötét és szívszorító histórián túllépve azonban érdemes megfontolni egy horvátországi sziget megvásárlását, amely családunk és barátaink paradicsomi üdülője lehet, ahol zavartalanul tölthetik a nyarakat az újdonsült szigettulajdonosok.

Horvátország közel 1200 szigete közül mindössze 66 lakott, ami nem azt jelenti, hogy a maradék eladósorba került, azonban van jó néhány tucat gyönyörű kis eladó adriai sziget, melyek közül kiválaszthatjuk a nekünk tetszőt.

 

 

Értékelje az oldalt